Välkommen till Hagge GK – Mitt andra hem

Ny klubbchef

Vår nya klubbchef är Tommy Staf, för många säkert ett känt ansikte ute på Hagge.

Tommy börjar på heltid den 1 februari 2018 men kommer att smyga igång sin anställning redan nu i december.

Tommy har en gedigen erfarenhet från både restaurangbranschen och idrottsrörelsen. Han kommer närmast från Dalarnas idrottsförbund, SISU idrottsutbildarna där han har varit verksam i 16 år. På SISU har han jobbat med utveckling, utbildningsfrågor och organisationsförändringar inom idrotten.

Han nätverkar redan idag med klubbchefer och ordföranden på samtliga golfklubbar i Dalarna, Dalarnas golfförbund och Svenska Golfförbundet.

Han ser vikten i att vi har en bred verksamhet och att man ska trivas i alla åldrar på Hagge. Allt ifrån att barn- och ungdomsverksamheten är otroligt viktig och att alla både tar och ges plats, till att seniorverksamheten är viktigt ur ett hälsoperspektiv.

Tommys mål är att utveckla och förädla det vi har. I ett inledningsskede kommer han att vara delaktig tillsammans med styrelsen att tydliggöra roller för personalen.

Vi välkomnar Tommy och önskar honom lycka till i hans nya roll.

Information från Hagge GKs valberedning

Vi vill återigen påminna om att vi gärna vill ha in nomineringar till ordförandeposten. Sittande ordförande, Rolf Berglund, har efter 20 års styrelsearbete avböjt omval  till styrelsen inför kommande period. Valberedningen ska därför föreslå en ny person till ordförande på kommande årsmöte.

Vi ser gärna att medlemmarna i Hagge GK kommer med förslag på lämplig kandidat. Motivera också varför du föreslår den personen.  Före den 31 december vill vi ha in förslagen via e-post till hans.gunnar.peterson@gmail.com.

Årsmöte

Lördagen den 17 februari är det årsmöte. Vill du lämna in en motion så är sista inlämningsdatum för det den 17 december.

//Styrelsen

Banans status:

Banan öppen hål 1-9 med vintergreener.

Alternativa tees gäller markerade med gul eller röd markering

20171110

Säsongen börjar lida mot sitt slut och arbetet med att planera för 2018 pågår för fullt. Det blir en del förändringar inför 2018 och några av dem kan vi berätta om redan nu.

Shop och kansli

Nu går vi mot mörkare tider och kommer att ändra våra öppettider. Vill ni komma i kontakt med oss så finns vi ute på Hagge onsdagar 9.00-15.00. Shopen kommer att vara julöppen 9 december samt 16 december om ni vill köpa fina julklappar. Erbjudanden och öppettider kommer längre fram.

Vision 50/50
Vi jobbar vidare med klubbutvecklingsprogrammet vision 50/50. Det är Svenska Golfförbundets långsiktiga förändringsarbete för ett jämställt och inkluderande Golfsverige med en jämnare könsfördelning bland golfspelare och i ledande positioner. Målet fram till 2020 är:

• 200 klubbar ska ha påbörjat ett förändringsarbete enligt Vision 50/50
  • 10 000 fler kvinnor som medlemmar
  • Minst 35 procent kvinnor som ledamöter i golfklubbarnas styrelser
  • En mätbar förändring i kvinnors syn på golf

Är ni intresserade av att veta mer så kontakta Gunilla Andersson,
tfn 070-441 59 69.

Maskinhallen
Det har länge funnits ett stort behov av att bygga ut maskinhallen och nu är vi äntligen på gång. Planeringen pågår och arbetet beräknas vara klart 2018.

Enkät

Vi har fått resultatet från medlemsenkäterna och vi tackar för alla svar. Styrelsen kommer att gå genom dem tillsammans med kommittéerna och se vad vi behöver jobba vidare med. Arbetet redovisas på årsmötet.

Asfaltering

Vi kommer att asfaltera vissa ytor runt klubbhuset och på rangen vid utslagsmattorna. Vi kommer även att förbereda för flera utslagsplatser under tak.

Arbetet påbörjas i månadsskiftet oktober/november.

Renovering juniorhuset

Renovering av juniorhuset utvändigt påbörjas i december och kommer att färdigställas i mars 2018.

Information från våra krögare
Johan och Roger tackar alla medlemmar och gäster för den gångna säsongen. Som ni säkert har hört så drar de vidare mot nya projekt och utmaningar. Beroende på hur saker och ting ter sig i framtiden så kanske vi ser dem på Hagge i någon form. Vi tackar dem för en bra säsong med fantastiskt god mat.

Vi återkommer med mer information längre fram.

Information från Hagge GKs valberedning

Vår sittande ordförande, Rolf Berglund, har efter 20 års styrelsearbete avböjt omval  till styrelsen inför kommande period. Valberedningen ska därför föreslå en ny person till ordförande på kommande årsmöte.

Årsmöte

//Golfhälsningar från styrelsen