Vår PRO

johanPGA

Jag heter Johan Liljeros Holmgren och jobbar som Sportslig GolfPro på Hagge GK.

Bor i Ludvika med min familj, Anna – min Fru och våra 2 barn, Lovisa 4 år och Hugo 8 år.

Min start som instruktör var i 1995 då jag gick GTU och HTU 98-00. Jag har varit verksam i flera klubbar i Västerås ( Strömsholms GK, Orresta GK, Västerås GK). Mellan åren 2003-2010 var jag verksam som Sportchef&GolfPro i Norge på Vestfold GK, samt landslagcoach åt i det norska flicklaget.
Nuvarande jobb på Hagge har stort fokus kring vår sportsliga verksamhet framför allt juniorsidan. Jag har en 60% anställning som sportchef och resterande består av medlemsjobb som lektioner, kurser och sponsorarbetet.
Jag drivs av att följa upp andra mål och förväntan. Älskar att coacha andra människor till lycka och framgång. Mitt jobb som coach och golfinstruktör är väldigt stimulerande, och jag ser sambandet mellan den tekniska delen och den mentala inställningen och hur vi tänker och agerar på och utanför golfbanan.
Av många framgångar sportsligt med både Hagge GK och Vestfold GK norge, ser jag klart sambandet med att vi tränar som vi spelar och spelar som vi tränar. Mycket sker på banan och där är jag en aktiv coach.
Vill utvecklas och går årligen PGA´S Utbildningsvecka i Halmstad och har sedan 2001 förkovrat mig i PGA´S STU- Utbildnignar. Special utbildningar och vidareutbildat mig hela tiden. Det ser jag som viktigt och gör att jag hela tiden ser mitt jobb som utvecklande.
4 STU- Utbildningar ( Lektioner för alla kategorier, mental träning inom golfen, coach2coach med Kjell Enhager, STU- Elit- pågår och avslutas i 2015- med inriktning mot OS.
Vidareutbildat mig genom närspelskurser avanserat med Henrik Lundqvist och Viktor Gustavsson i PGA´s regi.
Mina förebilder inom tränar och ledaredelen som också betytt massor för min utveckling, är:
Matz Evensson- Den första tränaren som jag gick ledarutbildning för. Han har ett oerhört brett och djupt expert område inom golfen

Henrik Lundqvist- Teknik ”Doktor” och har vänt upp och ner på min instruktion, fantastisk människa

Anders Thelberg- Organiserar och paketerar allt väldigt bra och professionellt. Hjärnan bakom Golfloop med Fredrik Johnsson som var min handledare på HTU 1998-2000.

Fredrik Wetterstrand- Har de mesta verktygen för utveckling av träningsmetodik och mental träning inom golfen

Thomas Ljungkvist, som gav mig min allra första träningsgrupp som ledare när jag spelade aktivt på Västerås GK- Shop och körde in rangebollar. Så det var här allt startade

Kjell och Thomas Enhager/ Coachningsdelen, utan utbildning på detta området hade jag aldrig stått där jag står som PGA- Tränare!

John Hellström/ Doktorand och forskat i ämnet, fys., biomekanik för golfen. Först med 3 D

TEAM GTU OCH HTU-Handledare Fredrik Johnssen- Balans i livet, balans på golfbanen, balans i svingen- Balans!!!

Pia Nilsson och Lynn Mariott/ Spelet Golf och hanteringa av golfföräldrar

Ja många flera är ni tränare, coacher och ledare som betyder mycket för mig och alla er passionerade golfspelare i alla åldrar!Listan är väldigt lång. Fantastisk team i Norge med hela Norges Golfförbund, Tinius Cup med Mikael Larsson- Töreboda GK och Catrin Larsson, samt Kristin Gundhildsen NGF. Ja som sagt många många flera är ni tränare och ledare.

Johan Liljeros Holmgren-PGA Professional of Sweden

Diploma utbildad Coach2Coach

HeadPro & Sportchef Hagge Golfklubb

Våga satsa och tro på dina val!

• Ons 27e Septemberdag