Nya krögare klara för säsongen 2018

Ung krögarduo tar över Hagge golfkrog med rutinerad assistans.

Den 28 februari i år registrerades JS Kitchen & Bar AB vid Bolagsverket. Därmed har också Hagge Golfklubbs jakt på ny krögare till golfkrogen krönts med ungdomlig framgång.

Det nya krögarpar som i vår tar över ruljangsen är nämligen Sofia Jenks, 23, och hennes pojkvän Johan Torstensson, 24.

Ungdomen till trots har båda erfarenhet från branschen. Dessutom klingar namnet Jenks välbekant i sammanhanget.

Sofia Jenks föräldrar, Karin och Richard Jenks drev under åren 2002-2009 golfkrogen innan de övertog Wanbo herrgård i Smedjebacken tillsammans med Anders Eklund.

Under hela resans gång Karin och Richard Jenks dessutom drivit Stadshotellet i Ludvika, och kommer nu även att vara engagerade som stöd för den unga krögarduon vid golfkrogen.

– När jag fick frågan i vintras om att överta golfkrogen svarade jag först nej, berättar Karin Jenks.

Det är jätteskönt att vi fick den här lösningen

Men sedan föll tankarna på dottern som under några år har bott och arbetat i London och en lämplig lösning växte fram.

– Och jag är förstås väldigt glad över att få hem ett av barnen till Sverige och Hagge igen, tillägger Karin Jenks.

Hon tar plats som ledamot i det nybildade bolagets styrelse medan dottern Sofia har ordföranderollen.

I väntan på att dotterns flygplan från London landar i Sverige den 11 april är mamma Karin sysselsatt med förberedelserna.

– Restaurangen kommer inte att byggas om eller så, utan den övertas intakt. Vi räknar med att restaurangen kan öppnas i slutet av april eller i början av maj, tillägger hon.

En som är strålande glad över att jakten på nya krögare är avklarad är golfklubbens nye klubbchef, Tommy Staf:

– Det är jätteskönt att vi fick den här lösningen, som är så färsk att kontraktet inte är påskrivet än.

– Det är förstås en trygghet också att Karin och Richard finns med i bilden. De bor alldeles i närheten i Hagge och känner väl till förutsättningarna.

Att de nya krögarna är de yngsta i restaurangens historia speglar enligt Tommy Staf också utvecklingen inom golfklubben som får in allt flera nya unga medlemmar.

– Det är ett riktigt ”go” i klubben nu, tillägger han.

Mer information om öppning mm. kommer löpande.

• Söndag
  • Måndag