RoA 2019 60+

Regler och anvisningar för måndags- och torsdagsgolf

Tider maj tom augusti

Före första tävling den 6 maj (scramble) samling kl. 08.00 för genomgång av säsongens program. Start 09.00.

Första start för övriga tävlingar kl. 08.00 med startintervall 7.5 min. från första tee.

Uppehåll för torsdagstävlingarna under juli månad.

Tider september

Första start 08.30 med startintervall 7,5 min. från första tee.

Avslutningsscramble

Avslutningsscramble spelas den 26 september.

Anmälan / Startlista /Startavgift

Deltagare: Spelare som är 60 år.

Yngre spelare som tidigare deltagit får under en övergångsperiod dispens att delta.

Anmälan till alla tävlingar skall göras av respektive deltagare via Internet (www.golf.se) eller via terminalen i klubbhuset. Anmälan kan göras under veckan före aktuellt tävlingsdatum men senast kl 12.00 dagen före.

Tidig eller sen start kan inte anges. Du som under året fyller 70 år måste vid anmälan välja vilken tee du vill spela från.

Startlista för singeltävlingar läggs ut på nätet i GIT senast kl. 20.00 dagen före tävlingsdatum. Tävlande skall finnas på plats senast 30 min. före respektive starttid. Startavgift 50 kr (inkl. 9-hålsfika) betalas i shopen då du hämtar scorekortet. Betala meed swish eller kort.

Startlista för lag/partävling läggs ut på nätet i GIT senast  kl. 20.00 dagen före tävlingsdatum. Tävlande skall finnas på plats senast 30 min. före respektive starttid.

Efter avslutad tävling lämnas signerat scorekort till tävlingsledaren som för in resultatet i datorn.

OBS! Eftersom vi är kontantfria ska vi inte ha längre kuvert med prispengar utan nu noteras prisfördelningen på ett särskilt blad som förvaras i pärmen för senare föras in i datorn. Priserna fördelas utifrån samma prisstege som vi tidigare använt.

Prisutdelning sker vid säsongsavslutningen

Vid avslutningen ingår lunch för spelare som genomfört minst 8 tävlingar.

Regelfrågorna som vi använt tidigare kommer att ersättas av nya för att sedan användas vid varje tävling.

Tävlingsform

Tävlingsformen för singeltävlingarna är slaggolf i en klass. Priser för ”Närmast hål” . Fyra tävlingar spelas från röd tee. Tävlingsformerna för lag/partävlingarna är scramble, fyrboll (bästboll, Pb), greensome (Pb), lagtävling 3-boll slaggolf, irish greensome (Pb).

Säsongspriser

15 kr av startavgiften går till säsongspriser samt 10 kr till dagens tävling..

Priser kommer att delas ut till de som har lägsta summan av de åtta bästa nettoscorerna under säsongen och till de som har samlat mest poäng i de tävlingar de ställt upp i.

Vid avslutningen ingår lunch för spelare som genomfört minst 8 tävlingar

Tävlingsledare

Du har själv ansvar för att hålla koll på när du är tävlingsledare.

Läs på anslagstavlan för att se när du ska tjänstgöra.

Om du är förhindrad att vara tävlingsledare så byt datum med någon på listan.

Kontakta lottningsansvarig när du anmält dig till tävlingen eller om du inte ska delta.

Tävlingsledare går i första boll

Efter tävlingen samlas scorekorten in och resultat redovisas i datorn

Poäng delas ut till de 10 första i varja tävling (utom scramble)

enligt följande:

Single: 1: 11 p, 2: 9 p, 3: 8p, 4: 7 p, 5: 6 p, 6: 5 p, 7: 4 p, 8: 3 p, 9: 2 p, 10: 1 p

Lag- / partävling: 1:orna 5 p, 2:orna 4 p, 3:orna 3 p, 4:orna 2 p, 5:orna 1 p

Poängfördelningen redovisas på särskilt blad

Inga priskuvert behövs

Tävlingsansvariga: Göran Andersson tel. 070-744 62 75  Eva Westmark tel: 070-392 19 74

• Lördag
  • Söndag