Börja spela golf

Börja Spela Golf!

Redo för att börja spela golf? 

Här välkomnar vi alla er som vill ta del av baskunskaperna inom golf med målsättningen att en dag ha ett grönt kort så du kan spela på alla golfbanor.

Vårt utbildningsprogram startar tidigt på våren och sträcker sig till hösten.

Du börjar med att gå en praktisk grundutbildning där vi lär oss golfspelets olika moment. Vi tränar allt från det långa spelet till finliret runt och på green. 

Vi kommer köra helgdagar a intensiv dagar på helgdagar fram till sommaren 2024. Under sommaren har vi dessutom vardagar dagtid. Se alla datum och tider som kommer att presenteras nedan alltefter som dessa blir klara.

Om du redan nu känner dig sugen så kan du anmäla ditt intresse så återkommer vi när alla datum är fastställda.

DATUM          TID                        DELTAGARE     DAGAR         NOTERING    DELTAGARE    TRÄFFAR

TBA             TBA                   max 6 pers         1
 

Vad kostar det: 

Pris: Seniorer från det år man fyller 22 år: 3 950 kr
Pris: Juniorer från 16 år till det år man fyller 21 år: 2 950kr

I priset ingår medlemskap & spelavgift för ditt första år och hela utbildningen, både de praktiska och teoretiska delarna som genomföra av Hagges medarbetare. Den första digitala teoridelen är även den gratis och görs digitalt på nätet. https://borjaspela.golf.se/

Steg 1
Ditt första steg in i golfen gör du genom att gå in på Svenska golfförbundets portal för alla som vill börja spela golf. Här går du in och ser på filmer. Superbra sida och du får en bra start in i golfen.

https://borjaspela.golf.se/

  • Golfens olika slag
  • Fysträning
  • Idrottsplatsen
  • Golfvett och golfregler
  • Testa dig själv så många gånger du vill  på både regler och hur du golfar schysst.

När du har genomgått alla momenten där har du klarat av steg 1 får du ett golf-id och du söker upp den golfklubb du vill börja i.

Steg 2
6 timmars träning i grupp, där vår PGA-tränare Johan utbildar dig i alla moment.

Steg 3
Nu går du klubbens omtyckta regel vandring med vårat trevliga utbildningsteam som du blir inbjuden till innan du går ut på spel med fadder. Den sker i direkt anslutning till praktikkursen.
Efter regel vandringen är du klar för att spela på banan med fadder. 

Steg 4
Nu är du ute på banan och tränar på att spela golf. När du har klarat av banan på ett visst antal poäng så är du redo för Grönt kort. Det kommer din fadder/ markör att skriva under. Vi går igenom spelkraven under utbildningen. Målet är att få en bra utbildning och kunna glädjas åt spelet på banan.

Steg 5
När du är klar med spelet så kommer du spela med ett hcp som motsvarar det resultatet du hade på banan. Du registrerar ditt resultat med din fadder med hjälp av ditt Golf-ID. Nu får klubben in dig i systemet och du spelar nu med ett officiellt hcp.
När du genomfört utbildningen och är klar med steg 1-5 och blivit medlem är det fritt fram att spela så mycket du vill, kan och orkar på våra banor. Grattis du är nu klar med Gröna kortet.

Steg 6
Du kommer nu att få en uppföljningsträff där vi träffas och ni kan få repetition på den praktiska utbildningen och vi går även igen lite mera kring det långa spelet.

Ett uppskattat tillfälle där vi ses igen.

Steg 7
I september bjuds ni in till en träff med alla nya golfare, då vi spelar 9 hål tillsammans och den som vill kan anmäla sig till att vara med på en liten tävling. Målet är att ni skall få en så bra upplevelse av denna träff och få möjlighet att träffa andra nya under året. Vi tar en fika tillsammans och snackar lite golf. Hela utbildningsteamet kommer att vara på plats denna dag och vår golftränare.

Anmäl dig också via mail till johan.holmgren@haggegk.se

Juniorer 13-15 år tar kontakt med vår PGA-tränare Johan som har egna juniorkurser som är  ungdomsanpassade. Hela det programmet ligger ute på våra juniorsidor från och med 15 april.

12 år och yngre rekommenderas istället att påbörja sin golf genom våran knatte och junioranpassade program Golfäventyret. För mera info se på denna sida och kontakta vår PGA-tränare Johan.

Varmt välkomna till golfen och Hagge Golfklubb

Johan Holmgren Liljeros PGA Tränare

johan.holmgren@haggegk.se