Nybörjare 2020

Nybörjarprogram Hagge GK 2020

Planeringen inför 2021 pågår för fullt men än är inga datum och priser satta. Du kan redan nu anmäla ditt intresse genom att klicka på anmälnings knappen så återkopplar vi till dig när allt är spikat och klart.

Redo för golf? Här välkomnar vi alla er som känner sig redo för att ta del av baskunskaperna inom golfen och en dag ha ett grönt kort så du kan spela på alla golfbanor.

Vårt utbildningsprogram för 2021 sträcker sig ändå till hösten 2021.

Du börjar med att gå en grundutbildning inom golfspelets alla moment. Det innebär att du kommer att förstå hur du skall träna in olika delar av spelet, allt från puttning till det långa spelet. Vi återkommer till det mera under själva passet.

Vi har valt att köra vardagskvällar och några helgdagar fram till sommaren 2021. Under sommaren har vi dessutom vardagar dagtid. Se alla datum och tider nedan.

Kurs 1
Kurs 2
Kurs 3
Kurs 4
Kurs 5
Kurs 6
Kurs 8
Kurs 9
Kurs 10

Deltagare i kurs 10 erhåller nybörjarmedlemskap även under 2021 och betalar endast XXX kr i medlemsavgift

Pris: Seniorer från 22 år: xxxx: –
Pris: Juniorer upp till 21 år: xxxx:-

Steg 1
Ditt första steg in i golfen gör du genom att gå in på Svenska golfförbundets portal för alla som vill börja spela golf. Här går du in och ser på filmer. Superbra sida och du får en bra start in i golfen.

• Golfens olika slag
  • Fysträning
  • Idrottsplatsen
  • Golfvett och golfregler
  • Testa dig själv så många gånger du vill på både regler och hur du golfar schysst.

När du har genomgått alla momenten där har du klarat av steg 1 får du ett golf-id och du söker upp den golfklubb du vill börja i.

Steg 2
6 timmars träning i grupp, där vår PGA-tränare Johan utbildar dig i alla moment.

Steg 3
Nu går du klubbens omtyckta regel vandring med vårat trevliga utbildningsteam som du blir inbjuden till innan du går ut på spel med fadder. Den sker i direkt anslutning till praktikkursen.
Efter regel vandringen är du klar för att spela på banan med fadder.

Steg 4
Nu är du ute på banan och tränar på att spela golf. När du har klarat av banan på ett visst antal poäng så är du redo för Grönt kort. Det kommer din fadder/ markör att skriva under. Vi går igenom spelkraven under utbildningen. Målet är att få en bra utbildning och kunna glädjas åt spelet på banan.

Steg 5
När du är klar med spelet så kommer du spela med ett hcp som motsvarar det resultatet du hade på banan. Du registrerar ditt resultat med din fadder med hjälp av ditt Golf-ID. Nu får klubben in dig i systemet och du spelar nu med ett officiellt hcp.
När du genomför utbildningen och är klar med steg 1-5 och blivit medlem är det fritt fram att spela så mycket du vill, kan och orkar på våra banor. Grattis du är nu klar med Gröna kortet.

Steg 6
Du kommer nu att få en uppföljningsträff där vi träffas och ni kan få repition på den praktiska utbildningen och vi går även igen lite mera kring det långa spelet.

Ett uppskattat tillfälle där vi ses igen.

Steg 7
I september bjuds ni in till en träff med alla nya golfare, då vi spelar 9 hål tillsammans och den som vill kan anmäla sig till att vara med på en liten tävling. Målet är att ni skall få en så bra upplevelse av denna träff och få möjlighet att träffa andra nya under året. Vi tar en fika tillsammans och snackar lite golf. Hela utbildningsteamet kommer att vara på plats denna dag och vår golftränare.

Anmäl dig också via mail till johan.holmgre@haggegk.se

Juniorer 13-15 år tar kontakt med vår PGA-tränare Johan som har egna juniorkurser som är  ungdomsanpassade. Hela det programmet ligger ute på våra juniorsidor från och med 15 april.

12 år och yngre rekommenderas istället att påbörja sin golf genom våran knatte och junioranpassade program Golfäventyret. För mera info se på denna sida och kontakta vår PGA-tränare Johan.

johan.holmgren@haggegk.se 21