Betala din årsavgift

Så här betalar du din årsavgift

I år introduceras ett nytt sätt att betala årsavgiften på Hagge GK. Orsaken är att GIT (Golfens IT-system) uppdaterats med ny plattform för betalning för oss golfklubbar som är medlemmar i SGF (Svenska Golfförbundet). Därmed kommer det inte längre vara möjligt att skapa fakturaunderlag till pappersfaktura och mail som vi gjort tidigare.

Din årsavgift består av en medlemsavgift, en städavgift och en spelavgift där din totala årsavgift finns på MinGolf. När du loggat in på Min Golf har du fyra betalningsalternativ att välja mellan. Avgifterna för 2023 kommer du endast att kunna betala via MinGolf. Det är även möjligt att betala spelavgiften via autogiro, se längre ned på sidan under rubriken autogiro hur du går tillväga om du önskar det betalningsalternativet.

För att du ska bli aktiverad för spel behöver du betala hela summan innan säsongen 2023 startar.

AUTOGIRO

Om du vill starta upp ett autogiro för din avgift kontakta kansliet för att fylla i ett autogiroavtal. Du kan även hämta ner en avtalsblankett som du skriver ut och lämnar in till kansliet.

Varför ändras sättet jag skall betala på?

Fördelar för dig som är medlem

1. Du kan välja om du vill betala hela avgiften direkt, eller om du vill använda månadsbetalning via de lösningar som erbjuds i tjänsten.

2. Medlemmar i samma familjegrupp kan betala för varandra i Min Golf.

3. Du kan enkelt få ut ett kvitto på till exempel spelavgiften som underlag för friskvårdsbidrag. Klicka i rutan för visning av personnummer på mina kvitton för friskvårdsbidrag under fliken Sekretess och nix.

4. Ditt medlemskap aktiveras direkt vid betalning. All information, köpevillkor med mera visas i Min Golf där du som spelare själv accepterar informationen.

5. På ditt mail du får från klubben med alla dina obetalda fakturor, visas samtliga avgifter som är obetalda. Är du vårdnadshavare kan du enkelt betala för din underårige.

6. Om du kontaktar klubben för att ändra medlemskategori, kan klubben enkelt ta bort de gamla avgifterna och lägga till de nya avgifterna kopplade till den nya medlemskategorin (ingen kreditfaktura krävs). Spelaren kan direkt gå in och betala de nya avgifterna och bli aktiverad

7. Alla dina betalda avgifter sparas i din historik på Min Golf

Fördelar för klubben

1. Smidig och tidssparande lösning med enkel administration.

2. Inga fakturaunderlag behöver skapas – endast tilldelning.

3. Medlemskapet aktiveras automatiskt i GIT direkt när avgiften betalats.

4. Enkelt att ändra medlemskategori och avgifter – ingen kreditering.

5. Medlemmen kan själv skriva ut kvitto för friskvård från Min Golf. 

6. Vid flera säljorganisationer får spelaren separata avgifter att betala.

7. Väljer medlemmen att betala via faktura eller kredit så får klubben alltid pengarna direkt.

8. Enkelt att kommunicera med medlemmar med obetalda avgifter.

9. Enkel avstämning av de som inte betalat = status upplagd och vi kan också ta ut rapporter i GIT som visar vilka medlemmar som har betalat = status aktiv.

10. För ekonomisk avstämning finns transaktionslistan som ger aktuell status på inbetalningar.

Hur gör man?

Här nedan hittar du mer om hur du gör och även en instruktionsfilm om hur betalning via min golf fungerar. 

Instruktionsfilm
– hur du betalar årsavgiften via Min Golf

Nedan är en instruktionsfilm som beskriver flödet för hur du som medlem betalar din årsavgift via Min Golf. Filmen går igenom steg för steg hur en betalning genomförs, vilka betalsätt det finns att välja på (kort, swish, faktura eller kredit) samt hur du får kvitto efter genomförd betalning.

Detaljerad instruktion
– nedan är länk till en pdf som steg för steg visar hur du betalar årsavgiften via Min Golf

Nedan är en länk till en pdf som detaljerat beskriver hur du som medlem betalar din årsavgift via Min Golf. Steg för steg visar vi hur du genomför en betalning, vilka betalsätt det finns att välja på (kort, swish, faktura eller kredit) samt hur du får kvitto efter genomförd betalning.